Kaj je ljubezen [posnetek]

Če bi ljudi spraševali: “Kaj ja v življenju najpomembnejše?”, bi marsikdo odgovoril: “Ljubezen!” Kljub temu, da ljubezen smatramo kot zelo pomembno ali celo ključno v našem življenju, pa marsikdo sploh ne ve, kaj je ljubezen v resnici je.

Filmi (predvsem Hollywoodski) in knjige nam jo pogosto predstavljajo kot nekaj, kar se ne da opisati. Kot nekaj, kar nas kar samo od sebe prevzame in česar ne moremo nadzirati. Takrat lahko razmišljamo le o njem ali njej. Občutek imamo, kot da je celotno naše življenje naenkrat postalo lepše.

A to ni ljubezen!

Na psihoterapiji marsikateri klient potoži, da ima nesrečo v ljubezi. Na začetku zveze vse deluje odlično. Oseba jim je močno všeč, uživajo v druženju z njo in stalno mislijo nanjo. Končno so našli nekoga, ki je res super! Nato pa se kar nekako vse podre. Ne razumejo, kako je do tega prišlo in zakaj se jim to stalno dogaja. Zakaj ne morejo spoznati osebe, ki bi res bila prava zanje?

Razlog, zakaj ne morejo oblikovati kakovostne in dolgotrajne zveze, se lahko skriva v popačeni predstavi, ki jo imajo o ljubezni.

Ljubezen pogosto enačijo z zaljubljenostjo. Nekateri so prepričani, da v pravi ljubezni ni jeze ali žalosti, drugi verjamemo, da zveza že ne more biti dobra, če je treba na odnosu tudi delati. Mnogi verjamejo, da bodo imeli močan občutek izpopolnjenosti, ko bodo našli tisto pravo osebo. Ali pa so prepričani, da je dolgotrajen odnos sčasoma postane dolgočasen.

Razne popačene predstave o tem, kaj ljubezen sploh je, nam pogosto lahko onemogočajo, da bi si ustvari odnos, ki si ga želimo.

V ta namen sem pripravila kratek posnetek, kjer si lahko pogledate, kaj nas o ljubezni učijo filmi, kaj to sploh je in v čem se ljubezen razlikuje od zaljubljenosti:

Kaj je ljubezen?

Če nimate sreče v ljubezni, se lahko naročite na uvodno srečanje. Skupaj bova raziskala, kako lahko svoj vzorec glede ljubezni uspešno spremenite in oblikujete zvezo, ki si jo želite:

Phone: 041 995 663
Parmova 14 v Ljubljani