Povzetek knjige: Make every man want you

Avtorica knjige: Marie Forleo

Make every man want you

Knjiga v enem stavku:

Kako postati najboljša verzija sebe?

Zmagovalne ideje knjige:

 • Večina zadev, ki jih vemo, je posledica zaključkov, ki jih je naredila naša mlajša, manj izkušena verzija nas samih.
 • Ko se nečemu upiramo (npr. Nočem imeti partnerja, ki nikoli nima časa zame), temu še dodamo energijo, saj razmišljamo o tem, kako močno si tega ne želimo. Zaradi tega podzavestno nehote ustvarjamo ponovno slabo izkušnjo. Kako prepoznati upiranje? Kritiziranje, ocenjevanje drugih in pritoževanje so vse oblike upiranja.
 • Veliko ljudi hodi naokoli z napačno in zastarelo idejo o tem, kdo so in iščejo potrditev tam, kjer je nikoli ne bodo dobili.
 • Partnerske odnose pogosto želimo iz napačnih vzrokov: da bi končali svojo osamljenosti, olajšali depresijo, si opomogli od prekinitve prejšnje zveze, bili sprejeti v očeh družbe ali da bi našli varnost. Problem je, da to ni namen zveze. Pretirano razmišljamo o tem, kaj lahko dobimo preko zveze, namesto, da bi pomislili tudi kaj lahko zvezi damo. Resnični namen zveze je, da skupaj rastemo in se razvijamo ter tudi da izražamo svojo individualnost.
 • Pogosto imamo miselnost: ”To ni to.” A to ni res. Življenje je ZDAJ. To je to. To pa ne pomeni, da se stvari ne bodo nekoč spremenile.
 • Zveza ti ne bo prinesla sreče ali te izpopolnila, če tega že ne doživljaš. Seveda – lahko doživljamo srečo in občutek izpopolnjenosti, ko smo v zvezi, a to ni le zaradi dejstva same zveze.
 • Ko imamo popačeno idejo, da partnerja potrebujemo za srečo, se odrečemo vsej svoji moči.
 • Ne omejuj samega sebe s svojo zgodovino.
 • Opusti svojo ‘zgodbo’.

 

Kaj mi je bilo všeč:

 • Dobro naslovi resnično jedro problema samskih ljudi, ki si želijo kakovostno zvezo. Knjiga ima super ideje, ki se jih da uporabiti tudi na drugih področjih (ne le glede zveze).

Kaj mi ni bilo všeč:

 • Mislim, da je naslov zelo zgrešen, saj namiguje na zelo plehko knjigo, kar pa ta knjiga nikakor ni. Osebno knjige s takim naslovom ne bi šla brat, če ne bi Marie Forleo poznala že od prej in jo spremljala. Naslov namreč namiguje, da moramo sami sebe narediti še bolj všečne, da bomo partnerja privlačili, a v resnici sploh ne govori o tem. Glavni poudarek daje temu, da smo zadovoljni sami s sabo, da znamo biti čuječi (=zavestno prisotni v trenutku brez presojanja) in da osvojimo prepričanja glede partnerstva, ki so za nas zdrava in nam omogočijo, da najdemo partnerja, ki si ga želimo.

Je vredna branja?

Ja, zelo priporočam!

Želite prebrati zmagovalno idejo še kakšne knjige?

Namenoma izbiram knjige, ki so (vsaj nam Slovencem) manj poznane. Tako obstaja velika verjetnost, da te knjige (še) niste brali. Ti kratki povzetki so povsem subjektivni. Nekatere od prebranih knjig so me navdušile, druge sploh ne. Verjamem pa, da ima večina vsaj kakšno zmagovalno idejo, ki nam vsem lahko pride zelo prav. Za objavo izbiram poljudno psihološke teme.

Če želite vsak 1. torek v mesecu prejeti zmagovalne ideje nove knjige, vas vabim, da se naročite na brezplačne Hočem več e-novičke:

Če vas ta tema zanima, si lahko pogledate tudi ta posnetek (povezava), kjer boste izvedeli najpogostejšo napako, ki jo samski ljudje delajo na zmenkih.

Phone: 041 995 663
Parmova 14 v Ljubljani